Sunday, April 3, 2011

finally

Finally popai safely arrive home (setelah membuatkan haku meroyan 2 3 hari gak). hahaha....actually suppose he should be back on the 29th but until 1st April masih xde kabar berita. Mengagau gakla tanye sane sini padehal bukan ade ape2 pon. Saje je sbb miss him terribly....hehehehe. Mak kan hover. So try call dier gak suddenly ade ringing. Die dah sampai Kemaman pon. Saje je nk bg gempak. Sampai umah dier sempatla bagi nitemare pade Fayyadh sebab muke ala2 Taliban sesat. Dgn beard, janggut misai sumer......jgnkan budak kecik, mak budak ni pon takut ok. Seb baik arjuna hati. Hehehehe Ok. Aku baru beli rumah kat Taman Bertam Perdana. Alhamdulillah....at the age below 30 dah ade suami, anak, umah, kete. Sederhana je tapi rase dah lengkap idop ni as a woman. Peringatan untuk diri senirik gak ni supaya sentiasa bersyukur sbb dah macam2 nikmat Allah bagi. Dan dan pegi daftar haji....hahaha tetibe. Serius la kadang2 rase takut sbb kurniaan Allah yg macam2 ni buat diri risau. Takut ditarik balik dan x sanggup nak menghadapi kesedihan. Tapi siapelah kite....sbb sumer tu hanye pinjaman. For now....enjoy the gift n pray for the best. InsyaAllah. Upss sebelum terlupe umah ni dibeli tanpe pengetahuan popai. Mmg gamble abisla. Sbb x bincang dulu....dier lost contact untuk sebulan lebeh. Now ofis pon agak jauh dari umah so nk cari yg dekat sket. Survey2 rumah, jupe plak yg mmg berkenan di hati sgt2 ni. Terusla proceed walaupun popai tatau ape2. Xpe I bet he'll like it n memang betul pon. Dier suke sgt2 umah tu sbb sumer ciri2 yg dier nak ade. Ala somi mak....kat fingertips jek (padahal dup dap dup dap gak mase nk tunjuk umah tu). So sempena kepulangan yang dinanti dan meraikan dah ade rumah, agenda utama harusla shopping. Ahaks...sian member. Isteri buat pasal...dier yg bankrap. Eh hello ni utk kemudahan seisi korge ye. Nak buang mase ulang alik keje 2 jam sehari mane mampu nak oi. Kene cari solution cecepat ye. Tapi xdela sumer dier kene tanggung. Same2 la....so sementara ade ni baik kasi settle ape yang patut dulu. List untuk masuk rumah
Masuk umah

Grill - checked Api air - checked

Tambah dapor - checked

Lampu


Living Hall

TV - Done

Sofa - Checked

Carpet

Rak TV


Dapur

Fridge - done

Dapur - done

Cabinet

Built In cabinet


Set bilik senirik

Katil - done

Built in wordrobe

Air cond - done


Bilik Mak

Katil

Almari


Bilik Uwan

Katil - Done

Almari


Ape lagi eh? Buat Mase ni itu yang difikirkan dulu. Sat lagi cek update ye sbb ade kilijo plak ha.

1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete