Monday, March 28, 2011

lepas kelahiran

kan dah kate....blog ni utk Fayyadh so harusla citer pasal dier aje yek.


4 Januari 2011

lepas dah masuk dalam wad, berlaku la sesi taching2 nenda fayyadh. yg kene operate ni relax je sbb berjaya membuatkan ramai org gempar sekejap kan. org lain la dah sedih2 sumer. first thing....mintak hubby pegi tgk baby. sbb rindu sgt kat dier walau baru lebih kurang 2 jam berpisah. kesian dier suffer, sbb nk melihat dunia. Donia ni nak.....penuh dgn pancarobe nak. Eh tetibe......hehehe.So pegila the newly ayah tgk anak nye yg jantina pon x sempat diketahui tu. Opss lupe...mase dok labor room, lepas C-sect, doc yg operate ade datang. She explained why the baby must go to nursery immediately. Mase keluar tgn n kuku dah itam sebab thick meconium. In other words, baby dah terberak dalam perut. Maybe sebab stress sgt. Pulak tu dier x menangis. Sedihnye mama biler kenang balik saat ni sayang.....anak mama berjuang habis. lepas tgk baby, ayat pertama yg hubby cakap. "Nasib baik putih anak kite sayang." hallo org nk tau cane keadaan anak. Itu yg dier fikirkan....... lepas tu suruh hubby cari makanan sebab last meal ialah sarapan pagi semalam. Malam tu tido mmg x ingat dunia. Penat sangat2.


5 Januari 2011

Keesokkannye baru la sihat sket. Anta SMS kata sedare mare sahabat handai nk bgtau dah selamat masuk fasa baru-jadi emak. Baby lom dpt tgk lagi ni. Tunggu hubby nk bwk pegi nursery. Dalam kol 11am tu slow2 naik wheelchair pegi nursery. Mase ni lom ade bangun lepas operate. Sampai kat nursery, kene jalan pegi katil baby sbb wheelchair xleh masuk. Berdiri jek, macam air paip darah keluar. So misi jejak kasih terpakselah ditangguhkan sbb darah keluar mencurah- curah. sedihnye x dapat tgk baby lagi. Ekceli darah tu memang normal la sbb lepas operate terbaring je. So bile berdiri keluar abis la sumer. Petang tu, dah redi siap2 untuk jumpe baby kat nursery. Make sure xde episod berdarah berlaku lagi. Akhirnye berjumpelah dgn buah ati sorang yg syok-sgt-dok-dalam-perut-n-susah-nak-keluar-sangat-tu. Kesiannye...kat idung ade tiub, tangan kaki dada ader tiub. Luluh hati menengoknye tapi nk sedapkan ati, at least dier dapat attention drpd org yang pakar.


6 Januari 2011.

Doc dah bagi discaj. Tapi baby kene tunggu sebab dier kene masukkan antibiotik. Mase doc kate boleh balik....mmg sedihhhhh sgt. Meleleh air mate sbb kenangkan baby kene dok asrama. Kuatkan hati sbb itu yang terbaik untuk dier. Keluar wad petang tu. Baby dok nursery baik2 ye, jgn notie2.


9 Januari 2011

Hari yang mengujakan coz baby dah boleh balik. Semangat mama, ayah, tok aki, wawa gi spital nk jemput orang baru ni. Muke pelik first time naik kereta. sampai umah tak sempat ape2 dah ramai org dtg nk tgk si kecik tu. Alhadulillah...murah rezki anak mama. Until now ade je dpt hadiah or angpau. Thanx semua.

No comments:

Post a Comment