Thursday, May 13, 2010

hide n seek

Wawawawa ade hati lagi nak update blog setelah berkurun-kurun lamenye.hehehe beginilah dier klu jadi seaman's wife. mase dier balik tu mende lain tolak tepi.berulit la siang malam...ups siang kene keje.ni popai dah naik keje ari isnin ari tu so kene pandai2 la bwk diri balik.tu yg sedar diri ade blog utk bebel2.hehehehe.

Anyway selama satu bulan duer minggu popai balik mmg we all spend mase yg ade sebaik-baiknye.jln2,mkn2,lepak2. pendek kate sumer mende mesti nak wat same2 la.jadi kembar la sekejap.kasi can kate baru sebulan kawin (4 bulan sebenanye tapi tolak 2 bulan stgh popai offshore).kire baru nak belaja la ni.sbb lepas kawen mane sempat.
Mase popai balik ari tu pon we all sempat pegi honeymoon ke pulau perhentian. bessstttt sgt.courtesy to my BFF Tania who sponsor the trip.hehehe.so dengan ini tuan tanah menghantar citer basi jadi entry.
Ari sabtu dah gerak ke Kuala Terengganu since my big bro living there.bwk mak skali taw. penatnye....gerak pagi2 n sampai lebih kurang kol 6 petang.lepak2 je sebab esoknye nk gerak gi Jeti Kuala Besut. Naik bas ok. So kene dapatkan rehat yg cukup2.
Esoknye pagi2 dah bangun, bekfes kat Bt 6. Kedai kampung2 je tapi menu dier mmg walla. Mcm2 siap nasi dagang, nasi minyak, nasi lemak ikan, nasi berlauk n yg spesel skali nasik kunyit berlauk ikang. Sori gambo takde sbb lom reti nk jadi blogger tegar.
Naik bas kol 8.30 pagi n sampai Jerteh around 10 pagi. Tahan teksi terus pergi Jeti Kuala Besut yang around 15 minutes from Jerteh.
The journey start, naik bot. Ombak plak pagi2 ni mengganas so merasa la naik roller coaster di tengah laut.hahaha...what an experience.

sedia untuk berlepas. tgk muke cuak popai.ape kes....kate seaman tapi muke cuak.hahaha

Naik bot kejap je adela dalam setengah jam. ingatkan lame sebab dulu pegi tioman lebih duer jam. so happy la sket sbb naik bot kejap je.

muke seaman yang lega sebab nak sampai darat.

Sampai2 je terus check in. Kami stay kat Fauna Beach Chalet. Tempatnye mmg best kat area Teluk Dalam. Tak buat ape pon petang tu just mandi manda and jalan-jalan dekat situ. One thing bout Perhentian ni.Kalau nak pegi memane mesti naik bot sebab pengangkutan darat mmg takde. Jadi agak limited la.Spend mase kat chalet je banyak.


tatau ape name bende ni. Tumbuh kat batang kayu yang hanyut.geliiiiiii

Monyet ni ade talent jadi badut. Owner chalet ni yang bela.Jinak. Nak tau nape dier leh jadi badut. Tgk ni...............

ni baldi feveret dier. Klu kiter datang dekat kan nanti di selungkupkan kepale dier and jalan-jalan. Pandai je nak buat lawak. Kengkadang dier tido pon camni. Bukan nak peluk pokok ke ape tapi selungkupkan kepala dalam baldi and tido.hahahaha.

Hari kedua kat sini kitorang pegi snorkelling. Mmg best. Birat la kulit. Balik je snorkelling, makan, tido sampai petang. Mmg heaven. Oh ye pakej yg kitorang amik including makan. Sedap2 plak tu. Seafood plak mmg fresh from the sea.Manis je sotong, ikan udangnye. Makan kat sini mmg tip top.

Hari ketiga, nak kene balik dah. Sempat borak2 ngan org sini. Diorang ni sumernye family2 jek. Sumer ade kaitan. Diorang ade bela anak penyu tau.


So kitorang pon siap-siap la balik. Best datang sini. Rase nak datang lagi.Tapi macam tahun tahun depan barula dapat datang. Haishhh......


last but not least, gamba tuan tanah mase sampai. Gambar mase nak balik ade tapi kan.....itam legam. Tak sesuwei langsung sbb tak nampak ape2 muke.


Balik tu ayah jemput dan kitorang terus shoot pegi Kota Bharu. dekat je dari Jeti. Tak sampai sejam. Pegi Pasar Siti Khadijah beli ikan jeruk, petai jeruk and bawang putih jeruk. Batik langsung xdok.Boleh gitewww.......xpe2 saye menurut perintah. (sob sob sob)



cantik kan. tapi tak ramai meniage sebab bukan peak season. Lepas tu terus gerak balik Kuala Terengganu. Penat mmg penat tapi happy sangat. :)))))

Itu saje bebelan untuk kali ini. Tengok la bile angin rajin update akan melanda ye.

3 comments:

  1. aku juga teringin untuk ke pulau itew....
    brpkah kosnya?

    ReplyDelete
  2. kosnya murah-murah aja.200+ sorang including all.

    ReplyDelete
  3. ingat dah tanak update blog... hehehe..

    ReplyDelete