Thursday, March 25, 2010

popai is home

nothing could describe my feeling
just enjoy the moment


:))))))

Monday, March 8, 2010

senyum saje

popai ni satu je
dier mcm tau perasaan isteri dier
walaupun tak penah bgtau
dah banyak kali
ade sixth sense ke ape
mlm tadi pun after post previous entry
golek2 asik pikir kat dier
ringing tone hubby berbunyi
happy sesangat sbb dari hari Rabu tak dpt ckp ngan dier
so hari ni.......
senyum sampai telinga.

Sunday, March 7, 2010

esok 2 months

yay, esok already 2 months my husband onboard. means another one month to go.tak sabarnye....mcm2 plan dah buat.yg penting nk pegi honeymoon yg dah lame tertangguh. (tau tak kami baru bersama sebagai suami isteri hanya 10 hari jek.so biler dier balik esok kami considered as newlywed lagi tau)hehehe....nak jugak.mmg mengade budak ni.

neway another weekend passed. how's my weekend went? ok semalam mmg full.pagi out with my parent pegi bekfes.kat Klebang ok. gigih bangun pagi2 n pegi jauh2 just for bekfes.mkn fames signature melaka dish...mee basah.nyum nyum.bukan kire ape.sbb bile jln jauh2 ni la boleh spend mase ngan parent.pastu balik siap2 sume off to Lendu. it girlie time plak.dgn tania.we all mmg suke buat plan ad hoc and so far it never failed.we alwiz had a good time.cuace panas sgt la ni kan.so otak ni mule mencari mane tempat yg boleh cooling down the crazy heat.The Famous Klebang COCONUT SHAKE.one thing yg saye suke ngan tans ni kite bwk mane2 pon she never complain.she is such a food explorer.mmg sgt serasi.

we had one special coconut shake each, one glass yummy coconut water each, nasi lemak n kuih and its coz us RM8 only.best sgt kan.rase nk duduk situ sampai kedai tutup je sbb air tebu belum try lagi.hehehe...sedor diri sbb kene pegi toilet.well Melaka, what do u expect.coz of living mmg low.

after that pegi Dataran Pahlawan plak.Goshhh..parking is hard.should be creative to get a good spot.rase mcm nk tgk Alice in Wonderland.tp queue masyaAllah.rasenye sejam lagi pon belum tentu dpt tiket lagi.so we plan for next time with tentatively arrangement(hope ade mase sbb nk sgt tgk citer ni)

jln2 pusing2.know what, carrefour gave great disc for lipstick n sanitary pads in celebration of womens day.ape lagi membeli la kami walaupun dah promise tanak spend utk shopping.hello maybelline lipstick got 50% off.irresistable. lagipun mmg pakai kan (haha sedapkan ati sendiri)

pas pusing2 shoot pegi Jonker Walk.tania wanna took photograph.seronok explore tempat ni but agak rugi sbb tak dapat tunggu until all the hawker start their business wish is at nite.must follow curfew maaa.never mind when popai around, i'll make sure to come here n shopping.

dinner, pegi makan kat yong tau foo in Pantai Puteri.yg ni mmg sedap la kan as usual.even tans like it and its make my day.so saturday sg udang-klebang-sg udang-lendu-klebang-banda hilir-pantai puteri-lendu-sg udang.wow kind of journey.
on sunday just lazying around at home.cooking.laundry.TV.usually kan weekend,urs truly akan menghabiskan stok dlm fridge.so i manage to cook lemak labu, sup ikan,hati ayam masak kicap dgn kentang, sambal gesek, telur asin, salad.pheww patutla lame rasenye dok dapur tadi.mcm2 me masak tadi.my mum masak suke tinggal sket2 camtu n me plak mmg tak suke ade bende yg sket2 dlm fridge.mesti nak kasik clear.tu pon nasib baik tak masak bawal yg seekor lagi tinggal tu sweet sour.sape plak nk mkn byk2 tu.

okie dokie...seem like I'm used to live single again,but popai is coming home soon.so pastu life jd miserable semula sbb nak sesuai dgn single life balik.popai boleh tak naik kapal balik sebulan sekali???hahaha....mcm suke ati je kan.

tomorrow, another week'll start.wish me best.....go fara go :)))

Wednesday, March 3, 2010

after 2 months

takut biler tengok blog org lain, heading blog ni ialah menyampah.so better cepat2 buat entry baru nak kasi ilangkan mode menyampah ni.buang negatif aura cepat2.

nak update sebenarnye takde ape sangat.takde somi...lom ade anak.aperla sgt nak citor.cume lately busy ngan family.settlekan itu ini (settlekan ape yg byk sgt tu.jap pk jap)

dah dua bulan kawen.makin memahami isi hati seorang isteri.satu fasa yg tak penah dijangka akan dilalui suatu hari nanti.makin banyak tanggungjawab.makin banyak hati yang perlu dijaga.makin sensitif.....huhuhuhu.betul org kate biler single lagi just enjoy the singlehood.sbb kite takkan dapat rase kinda feeling lagi. enjoy puas2 tau.sbb walaupun dah kawen kite leh buat sumer tu tapi takkan same. nak pegi travelling ke, jln2 ikut rase ke, nak makan ikut rase ke.buatla sumer tu. then biler dah kawen at least puas ati kite dah rase sumer benda tu.tataula its my opinion.org lain maybe lain......

what makes me better is another four weekend to go and weee wo.he'll be back.sukenye klu boleh nak switch mase ni bagi laju2.cepatla mase berlalu.so boleh berjimba dan menuntut janji yg semakin banyak ditaburkan. noted ye inche roommate.

okla...will try to update byk2 biler ade citer yg best2.klu tak update tu maknenye mmg boring la idop tuan punye blog ni yer.take care darling......

daaaahhhh

Tuesday, March 2, 2010

menyampah

ntah la

makin lame makin menyampah

tolong la saye