Thursday, November 26, 2009

che teh sudah tiba

finally

my shweetheart will arrive today

(jgn jeles da...u alwiz be my soul, my life, my everything.hehehe)

memperkenalkan che teh......


alhamdulillah

Saturday, November 21, 2009

sekadar luahan

semakin detik bersejarah tiba, semakin banyak dugaan yang datang.namun aku sentiasa bermuhasabah diri. mungkin banyak kesilapan yang telah kulakukan tanpa aku sedar atau tidak.kepada mereka yang tidak menyukai aku.aku tak memaksa untuk anda menyukaiku.yelah tak semua orang sama. cuma aku minta janganlah pula memusuhiku.sebab susah sungguh hidup jika ramai yang bermusuh.kita sesama Islam kan.buat apa nak bermasam muka, tidak bertegur sapa sedangkan masalah yang wujud boleh diselesaikan dengan baik.
semenjak dua menjak ni aku semakin matang dalam menilai erti kehidupan.aku semakin mengerti apa yang ku mahu dalam hidup ini.keutamaan dan matlamat telah kutemui....alhamdulillah semakin banyak dugaan datang, semakin besar hikmah yang tersembunyi.aku sungguh bersyukur dengan perkara itu.bukankah semakin besar dugaan yang perlu ditempuhi, semakin tinggi darjat seseorang itu.itulah azimat yang sentiasa memujuk hatiku yang rawan.

ok ok enough dengan mushy mushy

my wedding is another one month.klu tanye persiapan,oklah bagi aku.tinggal nak rebus telur je...maksudnya hanya kerja-kerja immediate yang perlu disettlekan.last week dapat kad.aku pon kelam kabutla menampal riben kat kad.sebab nak murah punye pasal.kenela DIY sket.macam tak percaya my name appear in the card.dah nak kawin aku ni.dah tuer la....nak tunggu ape lagi.semoga aku akan sentiasa tabah dalam mengahdapi segala dugaan mendatang.sama ada in worklife or marriage life.lately aku selalu dengar orang cakap.marriage ialah kesabaran dan tolak ansur.insyaAllah aku akan pegang kata-kata itu.

minggu depan is Aidiladha.the next week plak is bangcik's solemnisation day.hantaran dier aku nak kene prepare tapi satu ape pon lom siap.hehehee.....minggu ni cat bilik.umah tunggang langgang tayah cakap la.langsir lom siap lagi.mak......jangan siap last minute yek.ayah pon dah sibuk all days lately.kemas itu ini.susun barang2.rase excited sangat dier sebab this will the last wedding in my family.tambah plak pengantin berempat.lagila meriah.....agak agaknyelah.hehehehe..

akhir kate.janganlah memusuhi aku sebab bukan seronok pon nak masam masam muka ni.dahhhhhh

Thursday, November 5, 2009

wedding of the year

mase type entry ni tinggal lagi lebih kurang 1 bulan 20 hari before wedding of the year.perasan ye fara wedding of the year kunun.bukan ai yg bagi name ni.citernye ai will share my wedding with my brother Bangcik.dier ni mmg org dok tertunggu tunggu biler la nk langsungnye.bertunang for almost five years okels.kalau roadtax kene renew empat kali dah.tabah kak as tuh. so tu sbb cuzzin sumer panggil wedding of the year...
like my previous entry
my dear fiance aka popeye dah balik dengan selamatnya on October 16 hari tu.giler cepat balik.wedding 25 December kan.nak wat cane.dah rutin keje dier gitu.terimo yo lah.preparation pon bermula daripada start dier balik.before this mmg tak citer detail pasal wedding kan.so today ai reveal everything

Tarikh
25 Disember 2009 - Nikah
26 Disember 2009 - Sanding (save ur date ya my friends)
27 Disember 2009 - Bertandang

Theme Colour
Mine -brown pink
Him-white maroon

Hantaran
Me to Him
1. Perfume
2. Toilettries
3. Sepersalinan
4. Kasut
5. Quran
6. Jam
7.belt n wallet
8.pudding
9.cookies (thanx darl)

him to me
1. Perfume + make up
2. toilettries
3. Sepersalinan
4.Kasut
5. Quran
6. Jam
7. Handbag n purse

petang tadi 5 November 2009, we have finally settle sumer barang hantaran.shopping di tengah2 bulan sgt menyeronokkan.....we owned the shop today.sumer tau kami cari barang hantaran which is sweet.yes i love the moment when people ask.nak wat hantaran ye.then bile nak kuar kedai sumer wish Selamat Pengantin Baru.(yelah dah berjaya wat sale lumayan hari ni ye)
knowing popeye from day to day.semakin stranger him to me.no no no...it doesnt mean that we are stranger but for me it is nice to explore our loved one from day to day.excited tau sbb nak blaja benda baru.shopping kat melaka jek.acik malas n tatau jalan key el nun.beside barang2 yg nak beli pun yang biasa2 jek.xde yg hebat2nye.kami impikan majlis yang sederhana sahaja.yang penting family gathering n semua tetamu happy.expectation very high. (this is first wedding in his family,mine plak the last one n dua pasang perantin lagi)we try our best to make it as simple and memorable.moga semua dipermudahkan.AMIN

continue

Mekap n baju both side-Butik Persada Impian Tg Minyak
Photog -Fadliaris
Food nikah-gotong royong
Food kenduri - Catering by Ayah's friend
Canopy-bechik's prop (ye my brother buat gak canopy service.iklan neh.)
Goodies -done
baju-sewa n buat done
hantaran-buat sendiri yang simple2 jek

cakap pasal canopy, if you brother buat canopy service doesnt' mean la canopy tu ala VIP-indah-anak-raya-scallop-grand yang dipasang.takde manenye.during my engagement bangcik dah janji nak bagi canopy yang paling grand di Bkt Terendak ni tapi end up siap kene ikat kat pokok kelape takut terbang,alas hanyalah langsir umah dan meja ado2 aje.kerana bisnesman tu lebih mementingkan keuntungan daripada adik seniri.khemah yang cantik2 telah disewakan.dahsyat tak dahsyat la orang bisnis ni kan.so prepare for the worst.hai bangcik...bangcik

ape lagi yang tertinggal yek.tolong bagi opinion sumer

blogger tak blogger sgt

zreeeettttttttttt......(bunyi vacum sedut sawang)
hehehe....niela dier tuan punya yang kengkadang bersemangat kengkadang bersemangit nak update.orang ade blog awak pon nk ade gak.tapi tenggelam timbul ajelah.seb baik tak expired.
kali ni nk borak sket. this is truely my opinion.kalau rase nak menyampah ke, marah ke, kecik ati ke, tak suke ke.pleaseeee forgive me.this is my own opinion sahaja.tdak berkaitan sama ada yang masih hidup atau yang meninggal dunia.
baru2 ni me pegi course kat Putrajaya. 3 days Course on Interpersonal and Communication Skill. the speaker is Haliza Mohamad. she's such a good lady.great idea, great experience, great approach n the most important thing.....great ENERGY she had. i'm lucky to met her. not to forget new person that i met...kak aieza, nas,kak fairus, encik pauzi,che mat,kak salbiah (sekadar menyebut beberapa nama).peserta kursus ni pun from different background.it was a great experience sbb i can widened my experience n view.
so it is about communication.everyday kite berkomunikasi.bkn kat tempat keje aje.kat umah.kat pasar.kat sekolah even kat mane2 kite akan berkomunikasi.komunikasi bukan cakap jek but including body language,telefon,sms,surat.kite mmg tak dapat nak lari drpd berkomunikasi. but what i saw now is people tooo much dependent on technology to communicate.SMS.FB.blog.tapi without kite perasan makin lame communication tu jadi bertambah tak cantik.i mean klu dulu kite nk borak kite jumpe kan.chit chat bla bla.skang ade FB.sumer bincang kat situ.tak salah tapi berkomunikasi mcm tu dah mengurangkan keindahan sesebuah perhubungan.kalau berjumpa boleh tgk muka,body,senyum2.in fact dengan sentuhan kita boleh mengalirkan tenaga positif dan negatif dalam badan kita. senyum pulak boleh meningkatkan hormon gembira yang mengurangkan stres dalam badan kita.banyak kan khasiat berjumpa ni.
communicate using technology ni pun boleh elakkan salah faham or prejudgement yang tak betul.yelah kite juz tgk blog or bace ayat kat facebook without really understood the meaning behind.last2 kite assume oh orang tu camni n orang tu camtu.which is very unfair.
budak2 sekarang pon dah kurang nk main2 ngan kawan2 kat padang ke.kat bawah pokok ke. (way back to my childhood.me sempat merasa main galah panjang,rounders,pondok2-umah atas pokok)which is so sweet to remember.klu dulu2 xde padang permainan rase tak lengkap sesebuah neighborhood.skang ni dah tak kisah kan.ade xde new generation still could enjoy.dahlah asik ngadap skrin(komputer n TV).pastu jadi lemau n banyak lemak la bebudak ni. even me dulu dgn badan gini pun jadi champion rounders tau.kami juga jadi lebih tough,confident n tahan lasak sebab we sosialize in a conventional way.
so seruan acik hari ni....mehla kite berjumpa jumpaan dan berkomunikasi face to face.ia boleh mengurangkan stress, menyihatkan badan lagi.sape nak dating ngan acik sentiasa dialu alukan.hehehe


>_______<