Tuesday, September 29, 2009

YOU COMPLETE ME

ini adalah entry jiwang k. muntah siap2 k... i'm sooooo much in love.
hihihihi.......

Sunday, September 27, 2009

berhati-hati di jalan raya.....

ingatkan malas nak update untuk September nih.biarkan blog ini bersawang dan diselubungi misteri....hahahaha.tapi ade plak sorang mamat yang beraye nun di tengah laut request update. layankan ajela yek. so citer pasal raye. pasal ramadhan xde yang syiok la....keje-balik keje-prepare utk iftar-makan-mandi-solat-borak-tgk tv-tido. tue ajelah xtvt sepanjang ramadhan. kuar buka kat luar pon boleh kire.empat kali je rasenye. sbb mak n ayah kene buka kat umah since wan ade kan.dier pose.wan kite tu dah 80 taon umurnya.tapi still kuat boleh pose lagi. kesian plak nak biarkan dier buka kat umah sensorang.lagipun selagi ade peluang buka with family ni...i dun want to waste it.

raye taon ni plak...best.sbb ramai org dtg umah n jalan2 pon byk gak.seminggu raye tu mmg full aje.ade program.hehehe.

1 Syawal
kat umah je.salam2. mcm biase la kan.buat ketupat nasi, ketupat palas, rendang daging n ayam. kuah kacang.ayah suke betul kuah kacang taon ni. (ai ler yang buat.....da jgn tatau yek).pagi raye lepas solat kat masjid. ni ler xtvt nye......atuk aki ngan cucu kesayangan. abang n family raye kat melaka taun ni. dua hari sebelum raye diorang dah sampai.gile semangat balik kampung.dier dok terengganu...kampung kakak ipar. tapi meriah lah sebab diorang ader. itu budak kichi dua orang makin notie n makin bijak. mak chu lebiu both.......family yang tak cukup.tapi almost everybody ado. kakak n abang mahdir kene beraya kat Kuching. tapi jap2 MMS...3G....SMS. ponek den molayan eh.windu kat kitorang ler tu.
me with three guys yang menghuru harakan rayaku.....pastu ramai2 pegi umah my beloved fiance (chewah). mak dier wat rendang n ketupat palas gak.gamba xde.mane sempat nak amik. kontrol ayu beb.......
o lupe.....pegi umah kawan UTeM petang tu.Kak Linda.makan itik....yummeh.

2 Syawal
dok umah je seharian. masak lontong satu periuk n sambal tumis. capboliau....hahaha.mmg syok masak klu abis nih.puas hati. kire2 kan ader 8 family yang datang hari tu. nak amik gambo pon tak sempat.......

3 Syawal
Hari ni akak balik. so mak pegi KLIA then singgah umah kak as (tunang bechik) melaram la time nih.klu dok umah tak dapek do.....akak sampai around kol 12ish pm. tapi sampai umah kak as kat semban dah dekat kol 3.lapor.makan nasi lauk kari ikan.sodap.......ni sempat la snap satu while waiting for rombongan from KLIA. selepas berjaya menghabiskan makanan di umah kak as.kitorang pon gerak pegi umah Pak Long-abang emak. Pak Long ni abang satu ayah ngan mak.tapi kitorang rapat sebab pak long ni manje ngan uwan.xde bezalah.


Pak Long ni bela kucing baaaaanyak sgt.sampai kan tak dapat kire dah. tapi yg paling kelako tgk kucing ni ler.....wui heaven yek tido atas makanan.
4 Syawal
Pegi melawat family mak kat KP.umah wan alang.mak lang.wan teh.auntie last sekali umah pak uda. ni gamba kakak n ammar n anak2 cousin. budak kecik tu mmg takut ngan strangers tapi ngan kitorang boleh relax je dier. hehehe....geram.
5 Syawal
Wat barbeque.....ramai yang datang.ade dekat 40 orang.makcik kalau dah jadik chef mmg ler xleh snap aper2. tapi menunya ayam,ikan,sosej,nasi goreng cina n salad. berpeluh....
oh ye lupe plak nak update.petang tu sepupu belah pahang datang.so buatkan la roti jala n popia. meriah kan makan2 ni. nak diet...........susahnye.
6 Syawal
dah keje.....