Tuesday, August 25, 2009

gumbiranya rasa hati


malam tadi @ 11ish pm, godek2 phone.try call popeye and suddenly ringing tone. i was like......yayyyyy!!!!!!


but

y didn't he called me???

usually when he got the line, the first thing is......report to me, mem besar

suspense a while


actually he just on the phone and was about to call me

tgh sibuk buat peta and me plak manje need attention

sian popeye kelam kabut

hehehehe........ i loike make him huru hara

nie lah masenye


after almost 10 days didn't get through

sgt seronok dapat cakap lame2 kay

me seorang yang early kaboommm boleh bertahan until 12.30 am

bangun pagi pun segar bugar jek

(pelik ek slalu tido awal bangun pagi still ngantuk.rinih tak pulak)


so good can hear his voice.......

(ari ni senyum sorang2 aje keje)



akhir kate


terimalah aksi filem Tamil

popeye aka my love aka fiance aka teman gaduh

ngan kasut oren, baju lengan panjang
tatau plak i have feeling with hero Tamil before this
suddenly attracted to one who have Tamil hero figure

terfall in love with hero Tamil???



pengsan doploh kali......... =P

Sunday, August 23, 2009

mencik ai

semalam
dengan bangganye buat entry
ala2 nak jadi blogger tegar
sekali broadband jadik berokband


huh...............


saje jek.............


terus hilang ilham.......cet

Wednesday, August 19, 2009

indahnya dunia

di sebalik dunia yang tak jujur

tersembunyi banyak perkara yang indah-indah

syukur.......

monolog

it's have been three days since he last called me
miss you a lot lot lot darling
now he have been away for one month
our big day will coming around four months from now
preparation is 60 percent done

sigh......lega

tapi dalam hati ni hanya Tuhan yang tau
one question that keep twirling on my mind is
MAMPUKAH aku?
takut sebenarnya
sampai penah terpikir untuk postpone the wedding
am not ready...........
kenape aku boleh terfikir camni
dier anak sulung (everything on him)
mak n ayah pun tak sihat sangat
rumah pun near from me(so mmg tak patut la if aku x jenguk2 dorang)
apart of it
i live with my family
mak n ayah tak sihat
jaga diorang
dengan keje yang tak sudah2 (plan for MA plak)
klu dpt anak nanti....
klu both family tak sihat.....
klu aku yang tak sihat.....
anak tak sihat...
keje plak tgh banyak.....
boleh ke nak handle sumer ni????

Monday, August 17, 2009

yes darling

yes darling....

its you

please CONFRONT if you have anything unsettled

am glad to hear it

because it hurts me a lot

you are MATURED enough to face it rite

so tell me what it is




(mcm garang je kakak ni kan)

wedding lagi




buhsan kan asik citer pasal wedding. well ini blog ai so suke ati la nk tulis ape dalam ni.so untuk anda di luar sane. please save the date. on Christmas Day.another 4 months to go and my adrenalin pumping so fast now.


ups silap. bukan yang ni ai tgh pk.errrr........... tapi leh je jadi dekor bilik kan.time tue mesti byk dekor nih kan.


well inilah projek ai and my mum for 2 3 days ni. beli kat ayer itam lagi.decorate plak wat sendiri.mmg save sgt. saya sangat sukeeee.


preparation pun...all i can say. about 60% ready. nanti2 la ai reveal checklist.




so itu update utk wedding.




ini update emotion and feelin.

mmg mood campur2 kalah rojak tau. sbb tatau tapi rase nk terjun je dari bukit kengkadang. kengkadang rase nak melompat mcm menang cabutan bertuah. sumer pasaan lengkap time ni.dengan akak n emak sumernye dah ok. even i'm a little bit frustrated but i know that sometimes people can't predict what we want. as long as they give me a support (walaupun tak mcm yang ai expect), i'm happy. the are the most precious gift by The Greatest anyway and i love them very much. so i shouldn't demand tooo much eh.
but lately (to be exact is today) i'm so unhappy with my friend. i dunno why but it seem that i'm the one who dunno it yet. tak kisah klu you taknak citer pon.i'm ok. bridezilla ni mmg dah hati kering so buat ape pon mmg my feelin pon tetap campur2. dah biase kan.to be positive mungkin i'm isolate in my own world. so kalau i missed any GOOD news pon tarapapa punyalah. thanx intan.
to survive in THIS world....tak seronok pon.but i have to sbb ini kan rijiki. dengan workload yang kadang2 ridiculous and the surrounding yang tak best. life must go on. me selalu terpaksa mencari the excitement behind any job so that i would be happy to do it. so far i'm survived and hope it will last until forever.keje kan.ape yang seronoknya klu tak nape org bayar kite untuk buat keje tu. org kat luar tu berebut-rebut keje ni.so ai must be thankful. last week la rase sgt tak bestnye. somebody from other department boleh keluar statement camni....macam mane la you all buat keje macam ni.....wow. me yang mulanya try nak tolong dier suddenly kene marah plak.ape kes nih. organisasi mmg susah nak maju. for me before we blame this, blame that.complaint this. complaint that. kita mesti tanye diri sendiri dulu. aku ni cukup bagus ke nak kate orang camtu. elok2 orang nak wat baik ngan kite. last-last trus back off. itulah yang rasenye cukup merimaskan ai bile kat sini. sifat orang yang hanye blame orang bile ade salah, bile kene puji-berbangga mcm dier sorang yang buat.jgnla buat camtu oiii. not good tau.
membebel lebih2 ye. okla....tunggu makcik membebel lagi.
daaaaa


Wednesday, August 12, 2009

selamat perantin baru wana

blog ni bukanlah xde tuan
tapi penyakit M tuannye makin berleluasa la ni
tambah plak tgh bz ngan preparation *...* wink wink
hehehehehe....
tu nanti kite citer eh
so alkisahnye pada 8/8/09 ari tuh
sahabat baik aku time belajo2 dulu udah naik pelamin
kat Kg M'sia Tambahan. Kat KL nun
tapi escort ade 3 orang
cam bese
sampai around 1 ish pm ler
sampai2 jek muah sane sini
pengantin lelaki nye pon sampai
tema hijau ....sume hijau
seb baik nasi ngan air warna asal lagik

makan best...memang meriah gak kenduri ni
wana ni same2 praktikal mase me diploma
so agak close la mase moda2 dulu
heheee...met tania n al


o i miz those old dayz
so dalam kol 2ish camtu aku bergerak le pulang

boduguard yang sedia menemani


cadang2 nak amik baju kat cousin
saje je tempah kat key el nih
dier plak pegi shah alam sbb nk attend bufday party nephew
diajaknye kami bersama
berbondong la haji's family ke KGSAAS
masuk2 tercengang jap
sbb umah besa2 dan kete merc park sampai 5 6 tiap umah
ayoyoyo....manala hangpa dapat duit byk2 ni
best gak tgk bebudak


ayah plak jupe abang dier mmg tak ingat dunia la


so around 4pm tu balik
sampai umah kol 6ish
tergolek....
begitulah kisah di hari sabtu yang cemerlang

selingan sket muke mak aji nak berbuka pose nisfu syaaban. sukenye dier dapat makan jap lagi.hehehhe

The family is one of nature's masterpieces.

George Santayana