Thursday, July 23, 2009

wedding ya....

yesterday
had conversation with my dear mother and sista
beb kau tau kan
the conclusion is


am not happy

xpela

ai can stand on my own...........
i am a bridezilla rite

Tuesday, July 21, 2009

dear beb

beb...


i know this is the though situation that you have to go through


but no matter what


just appreciate yourself more than the others


than you people will appreciate you more


life is like a rollercoaster


and there is the transit


just enjoy the moment


take a deep breath and give some space


think


you have great family (cikgu ana yang very concern)


you have great spouse (yang suke menambahkan isipadu badan yg kadang2 aku terjebak)


you have great in laws (yang terima kau for who ever you are)


you have great friend (me...me...me.teeheee)


tak salah untuk feel miserable sekali sekala


tapi lepas tu you will achieve more


so for beb


i wish you all the best


emmmmmuuaaaahhhhhh





for you

ngeh ngeh ngeh

Thursday, July 16, 2009

mind your own business

penah tak terasa like everybody mcm tak suke kat kite?
everybody mcm dengki kat kite?
apa yang kiter buat tu salah for them?
me penah rase gak
but for a moment la
yelah life kan mmg ade turun naiknye
yang bahyenye kite rase that way all the time
aduh.....destroy your life ok
sbb the truth is people xde masela nak observe you all the time
everybody ade their own business
like nak fikir nak masak ape petang ni
cukup tak duit gaji tu sampai next gaji
rumput kat umah pun dah panjang
kucing kene langgar last week sihat ke
so we just be like ourself
yang kite comfortable
dun mind what people think
org tak penah dengki ngan kite
kite je rase camtu
think positive okels
yg rugi kite gak
sbb kite cube nak jadi org lain
yang boleh satisfied everybody
that's so ridiculous......

pre-maritial course

at last setelah berkonflik berstress bagai aku dah settle la amik kursus praperkahwinan pada 11-12 July 2009 at Darul Dedikasi Management Seremban. Nape seremban.....?
ni jawapannya
dekat MAIM Melaka dah penuh eventho i ask about one month earlier
inche tunang pula memerlukan sijil kursus ni untuk mem'book' tarikh di masjid tempat dier.sgt pelik kan tempat dier tuh......
to cut the story.me and bangcik will have the wedding together. so we decided to go with bangcik and kak as, his fiance for the course.
and am sad to tell you.....popeye will going back to his job next week. on tuesday.jadila makcik-yang-depressed-kene-diet-dan-eksesais-dan-takleh-shopping-semula.until he get back here just right away before our wedding day. (tatau nak senyum ke nak meraung.tgh mixed feelin)

bunga

popeye ni mmg susah nak bagi his lovely fiance ni something

i mean yang suprise la

klu yg pilih sendiri and dier bayarkan tu selalu

tapi women kan looooooove surprise

especially bunge

after dier tau he his not the first who gave me bunga

mmg dier allergic betul klu me mintak bunge

nk manje2 sket pon payah

hehehe

but one day we passing by one shop

dier berkenan plak ngan satu bunge ni

wangi

cantik

my favourite color

i loikeee........

walaupun fake

boleh jelah popeye..........lovely lace fake flower

means cinta yang kekal abadi mewangi la tu.......