Tuesday, March 31, 2009

rambu ramba

ish...skarang ni rase cam tak ckp 24 jam dalam sehari. byk betul xtvt nye.semalam, ari ni ngan esok aku ade exam.utk anda-anda di luar sane jgn ingat keje gomen ni senang ye.ade banyak obstacle yg nk dilalui n aku skang baru dalam phase 1.nk dapatkan pengesahan aku kene exam.ari tu aku dah pas kursus induksi.so skang ni aku nk lepaskan exam plak.wish me luck ye.so far sumer paper mcm ok(mcm ye...insyaAllah) tapi esok ni paper kewangan.itu sebabla gua tak jadi banker or pengurus hartanah ye.kerana amat lembab klu bab nk mengikut fakta ni.ermmm......harap-harap dptla menjawab esok neh.
ok nk citer pasal weekend ari tu.mmg penuhla jadual makcik weekend rituh.ari sabtu pagi ade sukan (eleh saje je bagi menang sbb malas nk gi amik pingat tu.err....ada ka alasan gitew.heheheh)pastu berlari laju dgn menunggang kancil ke bakri, muar utk wedding photog ofis aku.org jowor so lauk2nya mmg walla.besh giler walaupun rase mcm mkn tgh sawah.lecak...ujan lebat.hai farid.....berderet la anak awak agaknye nih.
pastu mlm plak aku pegi majlis homecoming kat d'village resort.ya Allah serving kat situ mmg hancusla.terer lagi makcik kendarat kat umah.pinggan plak lagi cantik kedai pak man kat sempang tu.hai mgt hotel tu mmg nk save habis2 an.cane nk maju klu serve tak class langsung.
pastuh ari ahad plak aku pegi wedding staf n groupmate mase induksi.ade 4 perantin la kirenye.alkisahnye yg pompuan duer2 keje ngan utem.tapi yg adik beradik lelaki pompuan.so wat kire2 sendiri la eh.best gak wedding ni.meriah siap ade silat bagai.perantin pon cantik2.so far jarang kan nampak perantin yg x cantik.agaknye sbb mak andam skang mmg pandai manipulate muke org neh.cantik je sumer.....
petang balik aku terus pulun study and every day aku kene study la pas balik opis.xpela demi mase depan walaupun time tido aku dah tunggang langgang (tak boleh tau klu blh nk tido time same je ari2)
aku sebenany try nk upload gamba pasal lawatan org vietnam kat opis aku ni.menarik citer ni but since fail to upload photo aku pospone la citer pasal org vietnam.
nk bace buku.....aduhai.

Wednesday, March 25, 2009

grateful

syukur padaMu Tuhan
kerna limpahan rahmatMu yang tak terhingga
Kau Maha Pengasih
Kau Maha Penyayang
Kau Maha Adil
aku berasa semakin kerdil di sisiMu
ALHAMDULILLAH...........

Firman Allah S.W.T. yang bermaksud ;
“Katakanlah: “Hai hamba-hamba-Ku yang beriman. bertakwalah kepada Tuhanmu”. orang-orang yang berbuat baik di dunia ini memperoleh kebaikan dan bumi Allah itu adalah luas. Sesungguhnya Hanya orang-orang yang Bersabarlah yang dicukupkan pahala mereka tanpa batas.”
Surah Az Zumar : Ayat 10

............................aku sedang bersabar

Tuesday, March 24, 2009

raksase gorgon

ok, nk citer pasal family aku nih.aku ade sorang abg yang ensem tapi botak.hehehe...(ampun bangcik.chicken wing tetap supply yeh) sekarang ni aku terpaksa memanggil dier ngan name raksase gorgon kerana aktiviti minum dier yang pelik.dier ni mmg obses ngan ais so bile minum kan bunyinya sangat2 la pelek.so aku panggila dier raksase gorgon.bukan salah aku kan.nie gambar raksase gorgon tu.


Nama saintifik : Raksase Gorgon Irwani Abelicious

Name kemorsil : Yaachik

Umur : dekat tiga dekad

Habitat : katil yang tak tuko cadar 12 minggu & bantal sepuluh bijik di sekeliling

Deskripsi : minum air yang banyak setiap hari,suke mkn ayam golek yang tak dipotong

(macam gergasi)

tapi aku sayang sangat kat dier nih walaupun aku slalu gaduh ngan dier sbb klu dier xde aku nk gaduh ngan saper????one more thing dier ni dah bertunang tapi x mau kawin.bangcik dorehla kawin.dah expired lamo bona tu........

rumah baru

belom sempat nk ucap selamat datang kat umah baru kite ni.welcome and please help yourself....
first nk congrat to kawan sekapal, kak kechik and my dear cousin who is expecting....grin.....sgt happy utk mereka.
so many things happen lately.......so many and sometimes i couldn't cope it.sometimes i feel so sick and tired on all these.but what i can say life must goes on.....no matter how we wanna get through it. look,am i look like a person who is selfish and bad enough to destroy others life???? in fact i tried my best to let people live happily in whatever decision that they had choose. i respect them as they are also Allah creatures whom exist in this world to make our life will be merrier.everybody have their good and bad side. so who is us (who is also Allah's creatures) to punish people and think they had made a big mistake(apela ayat aku neh tp x kire aku nk ckp gak)
am happy when everybody happy so please make a good judgement before you make it.ingat ye hidup kita bukan sentiasa di atas.adakala kita akan berada di bawah jadi kite kene sentiasa beringat. tetapi klu kite berada di bawah tak semestinya kita terus berada di bawah dan satu hari kite akan berada di atas juga.yang penting kite sentiasa meneruskan hidup dan menjadikan kehidupan itu lebih bererti untuk diri sendiri dan orang lain.(hahaha.......ayat berterabur.sila tutup mate jika anda tidak memahami maksud saye ini).
di sebalik semua ini sebenanya saye bersyukur kerana dikurniakan akal yang baik serta orang2 yang rasional untuk membuat keputusan.kerana saye percaya semua ini ada hikmahnya dan saye harus melaluinya dengan tabah dan gembira. sekurang-kurangnya saye kini lebih menghargai setiap saat dalam kehidupan ini.
buat teman-teman.......
terima kasih teman

Sunday, March 22, 2009

terima kasih teman







Memilih teman..


Memilih teman sama erti memilih masa depan...


Memilih teman sama erti memilih perilaku...


Memilih teman sama erti dgn memilih kualiti ilmu...


Maka sesiapa pun yg ingin masa depan cerah, perilaku menawan hati serta luas ilmu dan brwawasan, maka harus pandai memilih teman..


Kita sukar berkembang bila sehari-hari kita begaul dgn orang2 malas, kita juga sukar meraih kemulian akhlak, bila sehari-hari bergaul dgn orang2 yg buruk akhlak..


Maka tinggi rendahnya kualiti seseorg manusia sangat dipengaruhi oleh kualiti org yg menjadi temannya..



RASULULLAH (SAW) BERSABDA...


" Seseorang itu adalah menurut agama sahabat (karibnya) kerna itu, ada baiknya seseorg dari kamu meneliti dulu siapa yg akan dijadikan sahabatnya.. . "




Terima kasih teman kerana membuatkan aku kenyang
.......kenyang dengan tingkah lakumu


.......kenyang dengan belas ihsan mu


.......kenyang dengan hasad dengkimu


aku beruntung kerana mendapat teman sepertimu

Monday, March 16, 2009

the lord of the ring


today
thinking of going to popeye's house
means meeting with future in laws
after work
but
look at my finger
the rings is not there
i left it
call popeye
with a question
'bole ka pigi rumah x pakai cincin'
he laugh like mad
he said
'orang ini macam pun ada ka'
???????????????
DIL in progress.............

Friday, March 13, 2009

isolation


i feel isolated in my world from day to day
do i did something wrong
or people can't accept the color of me
dunno...
but it's hurt

Tuesday, March 10, 2009

hari-hari yang dilalui

lame tak update blog.bz mmg teramat sgt bz tapi tuelah rutinnye so xleh jadik alasan. even weekend pun dok umah n tido sepuas hati.things that i miss a lot nowadays.hehehe.
popeye still anchoring at labuan.setia abadi take a 'nap' while recovering his engine.lame dah kapal tu ropenye...lagi tua dari aku.tu sebab nak kene rehat lame sket.sian kat popeye boring kat kapal xde aktiviti.dok diam2 situ yeh.....
well, last night had a nice convers with my dearest fiance. i realize lately our convers alwiz getting sweeter and every night i miz him more and more.canelah nanti dah jadi mrs popeye.musti lagi terseksa jiwa dan raga. this situation really heal me from day to day.yes...i admitt that when we get engaged i didn't put all my trust to him.such a gambling(hanya ikut kata hati lepas mintak petunjuk).ekceli just a moment before the engagement, things happen.dunno whether it's went far beyond my knowledge..but its hurt me.sakitnye Allah je yang tau. mencabar minda n also our relationship. he had clarify the things. but guyz...one thing you should remember.never ever you tried to test your love one.never.once a thief will alwiz become a thief.woman will forgive but never to forget.
so things going went well and well after that.we never touched the issue again.but last nite he tell me something.aku betul betul tak faham dengan perempuan zaman sekarang.nak kate aku cakap bahasa sanskrit pun bukan tapi still tak faham2 bahse gak.tergamak seorang wanita mengusik hati wanita yang lain kerana inginkan kasih seorang lelaki.no.....jgn buat begitu.tak de perasaan ke.put your shoes in her situation then you know how the feeling.wanita jelita dan ayu ni memang sangat selfish.aku dah beberapa kali communicate dengan this lad but dier dengan beraninya did it again and again.kenapa...dun try me ok.i don't want to be idiot so better u stay away from our life.leave us building up our life and you also build up your own.very the desperado woman la.....
ermmm.....(betulkan balik temperature).get back to work.minggu lepas aku jadi Yasmin Ahmad Junior jap.xtvt nye ialah recce location for our video korporat.best tapi penat.i learnt a lot during the session.spend time with all the crew.tgk angle utk shoot.tgk tempat mane.got chance to go every inch of our place really open my eyes.penatnye toksah kire.mmg balik umah collapsed terus.sekarang ni pun aku tgk tv with a different view.hehehe...ala2 dah tau la angle mane bagus.leh jadi pengkritik dah.kire multitasking la kat aku kat sini.
last week gak kak faridah (my lovely cousin who work at saudi) comes home for holiday.nice to see her.makin cantik n stylo.huhu...no wonder la those arab ladies that i met were very stylist behind their hijab.we had a chat...dier tergezut gile ngan my fiance.hahaha....everybody still don't believe he is my fiance.ade one cousin tu siap kate...cani rupenye taste mei yek.nape eh???hey u all think i'm a high taste lady ke.tu pon aku rase bertuahlah sbb popeye sudi bertunang ngan aku.yelah aku ni sape....siapalah aku....lalalalaa.nyanyi jap.when you think for the future, there is a beauty behind it.trust me.do look at behind before you make any decision.well what makes me really happy, kak pidah gave a very nice jubah.from arab with luv.thanx a lot kak pidah.muah muah muah.

Sunday, March 1, 2009

orang berkata

kata orang
cinta itu membawa bahagia
......jika tiada selindung sengketa
kata orang
berdua itu
menghilang duka
......jika hati sia sekata
kata orang
berkasih sayang
pelengkap jiwa
......jika mampu memberi dan menerima

hidup satu perjudian
usah gentar menghadapi kegagalan
kerna di sebalik pahit kegagalan
tersimpan seribu hikmah
kemanisan kehidupan.

FARISHA QISTINA 2310


precious gift

Lame sungguh tak update blog.maybe takde benda nk citer.hehehe...ayat macam artis plak.well life went as routine lately.nothing much can i express and think lesser because there's nothing really touched my heard or 'wake me up'.pegi keje balik keje.dok umah doing the same thing everyday.think to built up my own garden.mesti besh kan.petang ni singgah nurseri la.cari pokok...
living with parent (and a granny).there are pro and cons.life will be meaningful as you can spend more time with ur parents and having a chance to take care of them better (me take care of them or they take care of me.hehehe)Syukur, Alhamdulillah. i got the opportunity to have precious time with parent and could at least return back their kindness.they are such a wonderful parent. but the opposite of it that i started to take for granted.with the fact that i could see them everyday, i didn't appreciate everythings around me. i'm not grateful and become very fussy.malunye ngan pangai aku ni......but as what i said i put things like what i want.i should put myself in their shoes..like their age,education,lifestyle..what's more could i hope.so i start complaining this and that,critisizing and not giving attention about what they did for me.hmmm....soooo shame. so from now on i'm remind myself to remember who they are to me.who had 'create' until who i am now.just accept who they are and what are they doing because they are the most precious gift that i have. i should apreciate them most. insyaAllah..