Tuesday, February 17, 2009

motivation


In life, we wouldn't get whatever we want. Allah SWT will not let his creatures to have everything that they want. I am now trying to motivate myself to.....bersyukur dengan ape yang ade dan berhenti merungut. Allah alwiz has a good plan......

Sunday, February 15, 2009

full weekend

last weekend really spent time with family.on saturday dok umah jek.tgk itu ini yang dah lame tak ditengok.weekdays keje...weekend plak dating.so this time baru realize there's so many thing need attention.closet...kitchen....hall.itu pun x dapat nk settle sumer sbb dah penat sgt.then sunday plak bring emak ayah jalan-jalan.actually the jalan2 thing was not planned.i bring them to have breakfast outside.then ayah ajak pegi banda hilir tgk2 orang.blh plak lepas tu pegi river cruise.really like tourist.aku tak bwk camera pun since it was not in my schedule.mmg mak n ayah menanti aje aku bwk dorang jalan2.biase weekend popeye ade so diorang x dpt nak kacau.biler popeye dah balik mmg diorang lepas geram la yek.saba ajela......hehehehe.
weekend also i spent time with chatting n smsing popeye.he have to stay in KL,at the hostel coz there's briefing until he leave for labuan this thursday.yeeehhhaaaaa......LABUAN.look at my eyes.nampak tak....chocolate....perfume....pearl.tak saba ni.muahahahaha....
another thing is finally i found out that i'm the most important thing in popeye life.hehehe.kenyataan perasan.i don care.i said so because popeye told me that he rejected one offer.best offer from his company to duty.how come ma....this coming kapal plak is not so $$$$.i nag to him(itu keje pompuan tau).why he reject...we can make a lot of money...use for wedding...bla bla bla.how come he's been so secretive to me.but he said the offer came a day after engagement.he just want to spend more time with his newlyengage fiance.make me shut a minute.so sweet of him.he reject good offer just to spend more time with me.hehehehe.May Allah bless us till eternity.
talking about my parents plak....two different character who life together for almost 36 years.happily....peacefully.even there's angin....wave.sumer tu seem mcm to make them closer.i'm so jelous to emak coz she could find such a good man in his life.but she deserves that anyway.until now i think there are like teenage couple who fall in love.mmg sweet.mereka bercinta sampai sekarang.itulah kuasa cinta.when you fall in love...everything surround you will follow your way.you know what you want and nothing could oblige that.....married to someone that you love sincerely because it will help you when you getting older.insyaAllah.

Friday, February 13, 2009

tak ingin sendiri


am so sad today.my popeye has going back to his work.uhuk....uhuk.it's already the second time but the sadness is bigger.i still couldn't manage it.....until he decide to switch his job base,i have to adapt this feelin.keseorangan...kesunyian.......kesepian.......lucky am coz living with family and having a hectic job schedule.at least when i getta office this morning i couldn't even have 1 minute to think bout him.
some people might think why i choose him to be my future khalifa, belahan jiwa, soulmate, (and roommate...hehehe).ini soal hati.even aku sendiri tak mampu menjawabnya.but one thing that makes me really 'touched' by him is...he is the only guy who approach when i was comot,blur and nothing.only him.......OMG i miss him so much.
it tooks less than 1 month for him to say he love me...less than 3 month to propose me...and less than a year for us to decide being someone's fiancee.cepatnye mase berlalu...honestly we are going to celebrate our first meeting anniversary this coming 27th.such a drastic decision that we made.what i can say i really really in luv right now.huhuhu....
lepas ni aku kene plan what to do after kene tinggal ni.before this like that also maa.kene plan so that i won't be alone in every week.yelah when he is around, we'll spend the whole weekend together.(but hallo...kene follow curfew la.bukan spend trus eh.hehehe...)so i'm getting used by spending time with popeye in every weekend.tomorrow.......no more.sob...sob...sob.
love is blind
love will make u blind
love will blind you..........

Monday, February 9, 2009

aku libra


weekend ari tu mmg betol2 spend mase ngan popeye.sabtu pegi jogging kat Stadium Hang Jebat.blh dua kali pusing stadium tu.kene dera.lenguh habis kaki pinggang.tp best sbb badan rase cam longgar sket.then ari ahad plak kuar lagi.jln2 without tujuan....best gak.merate rate kiterang pegi.the best pegi mkn rojak mamak kat kg jawa.what a memories.....remind us to our childhood.we had most of our childhood shopping kat situ gak.tak sangke dah tua2 ni leh jumpe.but mmg situla shopping heaven.mane ade shopping complex yg besa2 dulu kat melaka ni.ade pon Great Wall n Fajar jek.tu paling hebat la seantero alam.seronok bile kenangkan.mase kecik2 ikut mak ayah shopping.my parent used to buy groeceries once a month.mmg a great days out la.makan kat luar (test fastfood la coz that time it juz establish here).then blh beli barang2.mak bagi kami 4 beradik sorang RM1 untuk beli junk food ape yg kami nak.klu skang ni RM1 nak beli apo.......rindu plak nk berkumpul ngan adik beradik sumer.

me n popeye had rojak each n also share a plate of fried mee yg mmg errrmmmmmm...intan nanti aku bwk mung mkn mee goreng ayam situ.walla.wa cakap lu......kitorang ingat lepas tu nk jln2 kg jawa..tapi dah x happening cam dulu.so x jadi la kitorang masuk.

cakap pasal libra...aku libra.in chinese calendar plak tahun anjing.mmg individu yg lahir libra sangat mementingkan fair judgement.tambah plak tahun anjing...so mmg pangai aku takkan wat conclusion until i finish making an investigation.kire klu aku keje CSI nih mmg blh dapat award lah.tapi bile people make a judgement tak kire la buruk ke baik ke without knew we thoroughly, i feel so very uncomfortable.i juz don like that way.tolonglah people make a good judgement. FAIR judgement.jgnla menjatuhkan hukuman sebelum melihat dari pelbagai aspek.ambil kira daripada pelbagai sudut.Allah mengurniakan akal.gunakan sebaik-baiknye......
aku berkata demikian kerana aku rase people make unfair judgement towards me rite now.please look inside me n then you can make a right conclusion of who am i......

Tuesday, February 3, 2009

bunga telur


nak bagi assignment ni utk emak for my wedding day.muahahahaha......ketawa kejam.

hitam putih kehidupan

'tohmahan itu menyedarkan, pujian itu membinasakan'

lewat kebelakangan ini aku sering bertemu dengan org2 baru dalam hidupku.kenalan-kenalan baru.....insan-insan baru yang mewarnai hari2 ku.tidak kira kehadiran tersebut mempunyai hidden agenda atau ikhlas untuk mengenali, aku merasakan duniaku kini semakin berwarna warni.namun satu perkara yang agak merimaskan ialah pujian demi pujian yang kuterima daripada orang sekelilingku itu.bukan aku tak berterima kasih...kembang juga hatiku.tetapi ia datang terlalu kerap membuatkan aku rase ia semakin tidak ikhlas.aku merasakan pujian2 tersebut mempunyai maksud disebalik.....sekadar membeli hati.
dalam usia menuju kematangan...hampir tiga dekad aku bernafas di bumi Tuhan ini rasenye aku semakin bijak menilai....menimbang...dan menetapkan pendirian ku.tak perlu membeli hati kerana aku tahu memilih apa yang terbaik untuk hidupku.ye pengalaman telah mematangkan.pada zahirnya mungkin jiwa ini naif tapi di sebalik itu tersembunyi pelbagai kisah dan pengajaran yang menambahkan warna kehidupanku.
ketika ini teringat akan intan,my very dearest close friend.....dier risau dengan keadaanku ketika aku putus cinta dulu.paling kelakar dier takut aku akan terjun bangunan kerana bencana yang melanda ketika itu maha hebat.intan.......intan.that's ridiculous.Tuhan masih sayang kat aku la.alhamdulillah aku dikurniakan seorang insan yang 10 kali ganda lebih baik.syukur dengan hikmah-Mu Ya Allah.memang ku akui aku sendiri tak mampu berdiri teguh ketika itu.biler memandang wajah insan-insan yang mengasihi ku aku gagahkan jua.aku bangkit dan memperbaiki kelemahan diri.ia memang dugaan yang berat.aku pun tak percaya aku telah menempuhinya..........
kini.....hari ini.dalam usia menuju kematangan.aku sebenarnya rimas dengan pujian demi pujian yang kadangkala aku tak nampak keihklasannya.tak perlu pujian atau kata-kata indah untuk membeli jiwaku.be what u wanna be.express the truth.aku sudah dewasa dalam membuat pilihan untuk kehidupanku.

Sunday, February 1, 2009

so excited


i'm soooo excited for the wedding.10 months to go.uish...x lame lagi tu.