Thursday, January 29, 2009

gambo2 shweet day











try masuk gambo2 nih

so the boring day


so lah the boring day today.ari jumaat.nk dekat weekend.then dgn keje2 yg tak penah abis nih.td dah wat keje ngan jayenye.kire sane sini.calculate peratus segala.leh plak Mr Spongebob ni wat hal.aiyo Mr Spongebob.sesi suaikenal ka.....

Mr Spongebob ni name baru utk PC yang baru aku dapat.dah lame menanti.baru kini kau tiba.dekat setahun keje baru la ari ni dapat PC.hehehehe....best gak.Mr Spngebob jgn wat ragam yeh.comey jek name spongebob ni.sbb muke dier lebar sgt sampai kene letak semeter jauhnya.alhamdulillah pasnih senang la sket nak wat keje.bertambah la semangat bekerja.kui kui kui....ayat membina tuh.

boring2 lunch hour ari jemahat ni tgk2 la org nyer facebook n blog.jupe la ameer nye.intan.azne.besh tgk org hanging out.kuar ngan kengkawan.huhuhu....jeles la.nk gak hanging2 out sumer.tapi Mr Popeye ni semenjak 2 menjak ni makin the suami mithali la attitude nye.tambah plak ngan keje.kengkadang tu rase cam segan plak ngan kengkawan.takleh nk join berfoya foya.last2 org tamau ajak.padan la mukaku.sebenanye hati ni mmg nak sgt kuar sane sini.jenjalan.have a happening days out.tapi aku ni stay ngan family.klu tak outstation.kenela dok umah plak.tgk2 mane yg patut.tapi seingat aku ni tak penah lagi dok umah berangan-angan ke.dok lepak n memanjekan diri.ade je benda nk kene wat.ewah2 kalah pak menteri plak aku ni.ermmm...begitulah life aku.nk kene pandai lagi bajet mase la.xde mase utk diri sendiri la ni.

weekend ni Encik Popeye xde.balik kampung.nak shopping plak....waduh2 mmg prohibited skang ni.dah abis mase engage ari tuh.ngam2 sampai next gaji jek.tanpa saving plak.pandainye menggunakan duit kan.nk upload gambo plak connection sgt la bersabar.so mmg da boringest day la today.......

Tuesday, January 27, 2009

alhamdulillah


Alhamdulillah....everything went well. Pada 25 Januari 2009 aku telah rasmi menjadi tunangan kepada Raizan Fazly Rashidi. All the butterfly in my stomach has been flying out.huhuhu.....here are some pictures during the engagement day.




Wednesday, January 21, 2009

i'm so been touched

Rasulullah SAW pernah bersabda yg bermaksud
Rahsiakanlah pertunanganmu,
Namun hebahkanlah pernikahanmu,

Atas sebab tu aku merahsiakan majlis pertunangan ni.pade kengkawan yg tak dijemput, bukan bermakna anda tidak penting namun seboleh mungkin saye hanye ingin merahsiakan pertunangan ni.mungkin klu difikirkan sabda Rasulullah SAW itu ade hikmahnya.pertunangan bukanlah bererti sudah sempurna sesebuah ikatan kasih itu.klu ia putus di tengah jalan (Nauzubillah....jgnla) maka tidaklah mengaibkan seseorang itu tambahan si dara.ehem...ehem lately bahase klasik slalu terkeluar.jgn marah eh.
baju lom siap...bilik lom kemas....final touch hantaran....goodie pack....byknye lagi benda nk wat.aku try da best.hopefully sumer blh settle before the day. lucky am coz i dun have to think bout the kenduri.ayah n mak dah awal2 pesan dok diam2.so i juz settle everything that related to me.oklah tu.esok umah dah start ramai.hehehehe...malu la.
tadi che ja n lina dtg bagi hadiah.they all x dpt dtg for the engagement. so sweet of them. thanx a zillion che ja n lina. syukur Alhamdulillah i'm surrounded with a very nice people.lately i'm not feelin alone at all especially when in the ofis.my job also feel very exciting everyday.finally i can manage it. teringat lagi mase baru2 masuk.dgn xde experience.working with stranger and all the superior.rase kerdil sangat mcm hamster.huhuhu.......sampai tahap menangis.mmg tension sgt but now i think its better.even problem arise,i finally could solve it.syukur padamu The Creator.
tadi bace paper, ade parents yg buat tuntutan mahkamah atas anak mereka utk menuntut nafkah sara hidup.dunia.....sampai begitu sekali.seorang anak yg berpangkat dan berduit sanggup membiarkan ibu bapa mereka kedaifan sehingga kes dibawa ke mahkamah.apakah perasaan sang anak itu jika satu hari nanti anak mereka pula melakukan begitu.dunia semakin tua dan hari penghitungan sudah semakin hampir.........

Tuesday, January 20, 2009

inilah kehidupan............

hari ni life start as routine.tp mlm ni ade bowling match with media.esok nk celebrate bufday popeye.jumaat dah pre kenduri time.sabtu ......bla bla bla.such a hectic schedule.but i love it.make my life coulourful n meaningful.
after think and think and think...i finally reach the answer.juz have a cherish moment with love one n the love will come to you.tak usah nak pening2 kepala dgn all da problemo.to find out any trouble.juz have a good day everyday.AMIN.
teringat kata2 DMFK, klu anda tidak memastikan hari ini lebih baik drpd semalam, lebih daripada dua hari berturut-turut,maknanya anda telah gagal.so i've decided nak make sure everyday meaningful, not only for me and also people around me.even makcik jual nasi lemak kat bertam tuh.hehehhe......thanx everybody for being around me.
dalam usia dah over suku abad ni.everything that i look n involve to will make me think.sumer benda akan ku fikirkan sampai asik jadi pelupa.jgn la jd makcik pelupa.i'm still young.uhuk uhuk uhuk.........
persiapan bertunang almost done.alhamdulillah everything goes smoothly.i juz want an engagement that is 'sederhana' but sweet.sederhana tu mcm tak jadi sederhana la pulak sbb tadi pagi tgk ayah tgh wat paperwork utk kenduri.seram plak.ayah.....ayah.mei nk majlis kecik2 ajelah.yg pentingnya ikatan ni kekal hingga ke jenjang pelamin dan hingga ke akhir hayat.pertunangan hanyalah satu fasa utk menjadi permulaan sahaja.but i've told just to keep my mouth shut and juz care for my own needs.inilah natijahnya anak bongsu......
debaran melangkah ke alam pertunangan semakin terasa.orang kata dugaan banyak.ishhh....takutnye.sbb dugaan nk bertunang ni pun berat gak(sampai blh abiskan 2 slices cheese cake at time.oh tidak abislah dietku.......)inikan plak lepas bertunang. i can't arrange my life,yes i could plan but Allah knew better.so all i wish is juz

'May Allah bless us until eternity'

Sunday, January 18, 2009

dia.......

dia yang hadir ketika aku dalam kegelapan
dia yang membuat aku teraba-raba kegelapan
dia penawar
dia racun
dialah sukaku
dialah dukaku
dia penamat pencarianku
dia memulakan pencarianku

apalah guna berteman
namun aku tak mampu bersendirian

apalah guna zahir keriangan
sedangkan hati dirundung keresahan

apalah guna nampak berdua
sedangkan jiwa sering keseorangan

dia
dan aku
mampukah bersama

ke mana hendak ku luahkan........

i'm outstation now....and i'm also not in the event also.i'm nowhere....i dunno.the day will come but heart feel so empty.ke mana hendak diluahkan rasa hati ini.aku sudah memohon petunjuk i i think i already got the sign.but until now i still feel confuse.is it he is the man.i dunno.....i juz dunno.hell what's the feeling i have now........
he is nice...humble....responsible.....cute....charming....patient....fun to be with....not a sweet talker....but one thing that bring me this kind of feeling.do he is LOYAL towards our relationship.i juz cant answer this.tolonglah perasaan......tolonglah yakini dier.aku tak mampu menanggung perasaan ini.hell..........i need a break.

Wednesday, January 14, 2009

walking to a new phase of life.......

semalam MC. uhuk....uhuk atit gigi.dok umah n had a good rest.since my popeye balik rase life fill to the fullest.every moment is precious.after tak jumpe for about 4 month.ditambah plak ngan plan engagement mmg bz ssgt plan itu ini
walking to a new phase of life......feel like.....dunno how to describe.tp mmg perasaan yg bercampur.happy;finally i found belahan jiwa.hope it last till eternity.mmg aku ckp risau klu x jupe jodoh.waaaa....x mau live alone sampai tua.nervous;tatau is it a rite choice.hope ini pilihan yang betul.to be someone's wife.....its a big decision to make.betul ke DIA yang akan share susah senang ngan kite?betul ke DIA sudi berkongsi segala-galanya ngan kite?betul ke DIA akan setia selamenye walau dilanda dugaan dan cabaran?betul ke DIA yang akan menjadi khalifah dan ayah terbaik utk anak-anakku?everything is a question....but life is like gambling.Allah alwiz have a good plan.bertawakkal.itulah yg aku pegang ketika ni.sbb kite merancang dan Allah yg menentukan.moga moga ak dah buat pilihan yg terbaik.Amin.

Monday, January 12, 2009

new year....new book....new me

salam. this is a new step for me.langkah pertama to something which is very very new.before this i dun ever think to have my own blog.like my fav color....purple.would like to be somebody mysterious....secrety & yang sewaktu dengannye.but sometimes i think this is the way to make people understand me better.to getta know me better.without need me to describe myself.nak mecari sifoo blogger nih.....saper eh.ina....erwan whr r u???